Smør!

DSC02758Dette smøret er fermentert! Upasteurisert! Og nydelig!

Jeg ble kjempe fornøyd da jeg fikk dette til! Virkelig nydelig smør!

Du trenger
Melk fra en bonde! Jeg har tilgang på fersk melk! Og dere som har det, dere ser et lag som legger seg øverst på melka. Det er fløte!
DSC02737Denne melka har stått i 3 dager i kjøleskapet, da er fløten veldig tykk og jeg brukte øsa og ‘dro’ av fløten. Det kom sikkert litt melk sammen men ikke noe som jeg kunne se.

DSC02736Jeg brukte kefirkorn for og syne fløten. Ca 2-3 dager.

DSC02744Sånn ser den ut når den er ferdig!

DSC02745Sil vekk kornene.

DSC02747Visp til det er gult og skiller seg da har du fått smør! Hell røren i et klede! Ta gjerne vare på kjernemelka.

DSC02750Nå må smøret vaskes i iskaldt vann! Helt til all kjernemelken er borte.
Jeg tok vare på en halv liter, den som ble liggende når jeg helte røren i kledet.

DSC02753Her er smøret ferdigvasket! Nydelig!
Jeg saltet smøret mitt! Jeg prøvde og smake meg til rett saltmengde men smakene setter seg mye bedre etter en dag eller to i kjøleskap så ikke fortvil hvis du ikke synes det smaker gull med en gang 😉

3 kommentarer

  1. Hei igjen, Airin. Jeg synes det går over all forventning med fermenteringen av smør 🤗 Har prøvd med økologisk kremfløte og med vanlig. Selv om kornene dine ikke har økt noe i omfang, så må jeg tro de jobber som bare det. Ett døgns fermentering og da har jeg nesten rømme. Og nesten det samme i h-melk i kjøleskapet i ca 5-7 dager. Lurer på om jeg kan ha dem i lettmelk i stedet? Hva mener du 😯

    Likt av 1 person

    • Du kan prøve å la de få en vitaminboost 🙂 ha de i fet melk/fløte og ha de på benken. Men gi de ny melk morgen og kveld. Siden de gjør en god jobb er nokk ikke dette nødvendig men mine har formert seg voldsomt av dette. Det er ikke alltid at de blir «flere» men det kan hende at dine blir tykkere eller øker i volum 🙂 jeg har aldri prøvd med lettmelk. Du kan prøve men er usikker. Hvis de ikke liker det kan du gi dem den boosten jeg skrev her lengre opp 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s