Vannkefir-hotell

DSC01543

Vannkefirkorn får mye stell hjemme hos oss og de blir tatt godt vare på! Dette er en av favoritten vår ❤

Jeg oppbevarer vannkefirkornene i kjøleskapet når de ikke er i bruk og der kan de stå en uke eller 2 kommer helt an på hvor mye sukker de får.

Nå har jo jeg selv tatt ferie og dratt hjemmefra og denne turen ble lengre en planlagt.
Heldigvis ga jeg kornene mine sirupsukkervann, litt mineralsalt for ekstra næring og en dert sitron.

Når jeg skal lagre korn i kjøleskapet laget jeg alle kornene på samme glass og de spiser fort opp sukkeret! Det er en liter med bare korn! Men jeg bruker mye sukker og ikke så mye vann! Lager tykk sirupsuppe og når de har stått en stund i dette er det nesten som vann når de er klar til nytt sirupvann. Mine korn får en liten klype med mineralsalt for de liker mineraler, de får også rårørsukker eller rørsukker økologisk selvfølgelig.

Jeg bruker vel en 8-10ss sukker og vann til det dekker litt av rårørsukkeret, det skal være lett og lage sirupen. en til to dråper sitronolje fra DoTerra og litt mineralsalt. bland alt og ha over kornene! Vips ferdig. Lukt på de og event smak når de trenger ny mat.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s