The Organic Effect – Coop – Forsman & Bodenfors

Dette er en video som var på coop sine sider, men de slettet den, selfølgelig. Men det store Internett har spart på den inntill videre.

Ja den er ikke av dagens dato men like gjeldene i dag!

«Bruken av disse midlene kan imidlertid også ha skadelige virkninger. De utgjør blant annet en helserisiko for dem som arbeider med sprøyting. Eksempler på skader etter overeksponering for plantevernmidler er akutt forgiftning, skade på arvestoffer, fosterskader, kreft, allergier, eksem og astmatiske tilstander. Ved flere av disse skadene kan det gå lang tid fra eksponeringen har funnet sted til eventuell sykdom utvikler seg. Risikoen for helseskade vil blant annet avhenge av egenskapene til midlene som brukes, samt den mengden en utsettes for»- Arbeidstilsynet

Man kan jo spørre, er det farlig å eksponere lunger, øyne og hud med disse kjemikaliene men ikke å spise dem? THAT DON’T MAKE SENSE AT ALL!!!

Det mest brukte ugressmiddelet er glyfosat. Forbruket i Norge 2014 var ca. 299 tonn virkestoff. Dette midlet er best kjent som Roundup. I en studie presentert i 2009 kom det frem at glyfosat er farligere enn tidligere antatt. En ny fransk undersøkelse viste at selv svært små doser, utblandet opp til 100 000 ganger, av ulike Roundup-varianter dreper menneskeceller på få timer og skader membraner og DNA. Giftvirkningen blir forsterket gjennom at glyfosat er kombinert med andre tilsetningsstoffer i ugressmiddelet. http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/tx800218n

Det er ikke lovende å bruken i EU er det tillatt med over 400 forskjellige midler. I Norge er et tillatt med 111. Men siden vi er på tur inn mot EU så blir det tillatt med over 400 forskjellige stoffer i Norge også. Det er trist altså..

Det finnes så mange smarte måter å få bort ugress, skadedyr ol. Kanskje jeg skal samle dem opp å dele på bloggen? Det kommer dog til å ta tid pga baby og studie boble ❤️ men solen skinner plutselig 😁

Økologisk er alltid å foretrekke, men også husk årstider. Bananer vokser IKKE i januar, men jammen har butikken mye bananer. «norske» tomater, agurker, salater osv. (Vær kritisk om butikker reklamerer for norsk mat! Det er sjelden sannhet, følg Anders Norsdstad blogg på IG. Anbefales!). Jeg prøver selv å spise sesong basert mat. Spiser mye kjøtt og fisk 😉 anbefales.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s