Kombucha mareritt!

DSC03359
Ja man kan faktisk lage et mareritt av kombucha! Jeg elsker kombucha men fy pokker jeg gjorde en brøler! Mamma hadde en sterk reaksjon. Hehe «Hvis vi havner i helvete trur vi at det er dette som blir servert som drikke.» Kom det ut sammen med masse grimaser å brekningslyder.

Jeg lagde mye kombucha som alltid. Jeg får en del bestillinger i nærområdet så er alltid greit å ha et lager.

Jeg i min lille dans på kjøkkenet hiver i hopen vann i kasserolle, koker opp å hiver oppi te, sukker i fra sukkerkrukka mi å roter ihopen. baddabing baddabong ferdig.

Lot denne stå en måneds tid og fikk den fine scobyen.
Smakte å tenke: OI! Hva i f. Åh den er bitter?? trur jeg? Herlighet hva er dette? Så sterk! smaken sitter FAST på tunga! Hjelp! Ring 113 jeg får ikke den smaken ut av munnen! (ringte ikke men jeg var i litt panikk!)

Jeg tok med til mamma å sa herremin du må smake på dette. Det er jo noe rart med den! Jeg hadde prøvd å 2F med noe greier så den var ikke så forferdelig! Men den var fortsatt grusom! Mamma tar en god sup, reagerer raskt å spytter ut! Hiver seg over sin egen kombucha å drikker et glass, puster litt å sier: Nei herregud jeg må ha mer! Hiver innpå et til glass åsså ser hun strengt på meg! Sier: «Hva i alle dager!? Den var Grusom Airin! Hva skjedde?. Jeg håpet jo at hun skulle kunne svare meg på dette. hehe

Jeg kom hjem, etter mange tanker å styr i hodet, ja kombuchaen var så ille jeg vurderte å aldri lage det igjen. så fant jeg ut at jeg lager to liter å ser. Hiver meg rundt å rører te å sukker fra sukkerkrukka i det kokte vannet, rører å venter til det er avkjølt. Jeg stikker en finger i for å kjenne på temperaturen, å smaker. Å der var det igjen! Men denne gangen var den ikke fermentert! Bare veldig bitter i smaken! Men nå skjønner jeg hva som skjedde! Denne gangen var det bare teen jeg smakte på som skrevet ikke var fermentert. Det som var i min sukkerkrukke var bittersalt. Man kan lage kombucha av salt tydeligvis. Jeg fikk en fin scoby, som jeg gravde ned i hagen i all fortvilelse pga den grusomme smak i håp om å aldri oppleve det igjen! Fy pokker så vondt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s