Vannkefir. Alle er vi forskjellige!

DSC03362

Jeg var på besøk hos min mor å ble så utrolig fascinert av måten hun lagde vannkefir på! Jeg observerte alt hun gjorde å sto der forbløffet av resultatet hun har på sin fantastiske vannkefir!

 

Hun skulle lage vannkefir og hun drev og styret litt for rundt oss skjer det ekstremt mye rundt oss hele tiden. Hun fjernet rosinene først, tappet vannkefir og hadde de rett på flaske. Det var litt vannkefir igjen i bollen hennes og alle kornene, hun tørket av kanten oppe på krukken og så helte hun inn sukkeret hun skulle ha og så fylte hun på med vann å rørte litt tømte så sitronolje oppi. Vipps. vapps ferdig liksom. Hun har kjempe fete korn og vannkefiren hennes bruser så sinnsykt at det fråder å spruter av den ferdige vannkefiren, hehe har du ansiktet nært den der blir du dusja for og si det slik. Hun har aldri opplevd eksplosjon med flaskene bare så det er skrevet 😉 og mine barn er ellevill etter mimmi sin vannkefir!

Det er utrolig fascinerende og se våre ulikheter på hvordan vi lager våre ulike emner 🙂 Mamma har sine rutiner å ritualer når hun fermenterer grønnsaker også! Dette er et stort bevis på hvor forskjellige vi mennesker er og det er fascinerende for meg. Men siden vi har våre metoder og egne bakterier i våre hus kan det komme ulike spørsmål for noen kan oppleve khamgjær, mugg, slim, scoby (Bare hvis den fermenteres vedsiden av kombucha/jun, eller dårlig hygiene), missfarging ol. Jeg har hatt khamgjær en gang på mine gamle korn men de døde. Khamgjær kan komme av friske korn også men mine tok kvelden. De ble heller aldri større enn et knappnålshode. Khamgjær har mange utseender og kan minne om mugg! Men uten pels. Og da er det ikke mugg 😉 Ufarlig men smaker høgg! Hvis man opplever noe uregelmessig kan man gi de spa med rårørsukker, mineralsalt, melasse, eggeskall ol. Ikke gi alle mineralene samtidig. Har sikkert ikke noe å si men jeg tenker på smaken.

Jeg glemte en gang en flaske bakerst i kjøleskapet (Ja vi har ganske så stort kjøleskap) å hvor lenge den har stått der må kjøleskapgudene vite. Men det er faktisk den beste flasken med vannkefir jeg har drukket! Den var champagne å det er ikke noe jeg liker engang! men denne var helt nydelig! og du kjente bobblene helt ned i halsen!

(Bilder er enda ikke å få til med det kommer forbedringer!) Håper dere er mer tålmodige enn meg 😉

4 kommentarer

  • Hei Lilly 🙂 du det kan jeg ordne ! 🙂
   Jeg holder på med doterra sitronoljen kan jeg skaffe hvis ønskelig 🙂 ellers er det mange andre forhandlere som selger doterra oljer ♡
   Mvh Airin Sæther

   Liker

 1. Nei, så artig å se at noen andre bruker et sånn type glass med en liten hellekran på nederst! Jeg har fundert på om jeg skulle prøve det, men grunnen til at jeg ikke har gjort det er at jeg har tenkt at da blir vel kefirkornene med når man tapper… eller? Husker du hvordan det var her? Finnes det glass som har en sil/gitter for åpningen nederst ved tappingen slik at kefirkornene forblir i glasset? Her kommer jeg med en kommentar lenge etterpå, men kom over innlegget først nå. Jeg begynte med vannkefir for en måned siden. 🙂

  Liker

 2. Hei Vivi 😊 Ja jeg brukte det glasset der en god stund, det sies at vannkefir, kombucha, jun ol kan «spise»plast, men har ikke noen synlig nedbrytning på mine. Men i dag bruker jeg glasskrukker, har faktisk kombucha i en slik nå da. Følger med plastkrana.
  Jeg har en ødelagt hånsil, finmasket. Jeg tenkte å prøve og feste selve solen fast i tuten, for da får du sil 😊 da er rustfritt stål viktig. Men mye som hevder rustfritt, så ruster de lell så viktig å passe på uansett 😊
  Jeg kom forresten på, mamma bruker den samme kanna, som er på bildet enda 😊

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s