Chaga Tinktur

DSC03357
Jaaaaa! Da har kraftdamerne satt i gang produksjon av chaga tinktur! Woho vi er så gira på dette! Jeg bruker dette hver dag!

Vi har gjort vår jobb med og lese oss opp til hva man skal gjøre å hvordan man skal gjøre dette for å få all utnytte av chagaen! Først skal den trekke i lang tid i sprit også skal den kokes. Dette holder vi nå på med og gleder oss til og få ferdig denne supre dobbel ekstrakten!

Hva er chaga/kreftkjuke? Det er en sopp som er på bjørketreet. Denne soppen ser ut som brent kull! Det er en til sopp på bjørketreet som heter rirkuler eller kåter og må ikke forveksles med chaga. Chaga har sin merkelige sprukne å svarte utseendet og er lett gjenkjennelig. Det innvendige i soppen er gult til gulbrunt marmorert, ofte med noen biter av hvitt blandet inn. Soppens indre del er middels hard og med noe korkaktig struktur. Denne soppen skal ikke brukes hvis den har sluppet barken og er hvit på selve treet. da egner den seg ikke til medisinsk bruk lengre. Den finnes også på or, bøk og agnbøk.

Hva inneholder chaga? Chaga inneholder en rekke viktige medisinske forbindelser og næringsstoffer: Polysakkarider (både vannløselige, alkoholløselige og proteinbundne), beta-glukaner (som også er en form for polysakkarider), lanostane triterpenoider, betulin (og metabolittene betulinsyre og lupeol), ergosterolperoksid, lanosterol, enzymet superoksid dismutase (SOD), inotodioler, triterpene saponiner, melanin (et svart fargestoff), garvestoffer, viktige mineraler (kalsium, kalium, magnesium, jern, fosfor, sink, silisium), spormineraler (kobber, mangan, germanium, cesium, rubidium, antimon, barium, bismut, bor, strontium), vitaminer (B2, B3, D2), kostfiber og en nesten komplett aminosyreprofil med unntak av isoleucin. Innholdet av de ulike mineralene varierer svært mye i forhold til geografiske områder. Chaga inneholder svært mye germanium og sink i forhold til innholdet i andre næringsmidler. Betulin (og betulinsyre) er medisinsk aktive stoffer fra bjørketreet som blir oppkonsentrert i det svarte ytre laget på chagasoppen, som er funnet å inneholde omkring 30 % betulin.

Hvorfor dobbelekstrakt? Vi ønsker å få mest mulig av chagaen!. Hvis man bare koker den får man mye godt ut av chagasoppen men man får ikke ut alt som skrevet, vi ønsker en potent og mest næringsrik tinktur! Vi selv bruker chaga å min mamma har brukt chaga i hvertfall 5år som jeg husker tilbake til. Hun har alltid hatt god tru på dette og hennes affeksjon har påvirket meg så mye at jeg også begynte med dette og kan faktisk si at skulder smertene mine er borte. For meg er det helt utrolig! Har flere gode effekter med bruk av chaga og jeg kommer til og fortsette med dette! For meg selv og min familie!

En liten flaske holder ganske så lenge da man ikke skal bruke like mye tinktur slik som man kan gjøre når man koker den. Jeg har sett flere forskjellige doseringer men vi kommer med en anbefalt normal dose til friske folk og anbefaler denne doseringen.
Man kan helt klart kjøre bil og lignende etter bruk av vår anbefalte dosering!

Vi plukker chagaen selv, for jeg skal være sikker på kvalitet! Chaga kan faktisk se bra ut men alikavell ha mistet sin misjon. Jeg skal være sikker på at den er optimal og slik den skal være! Dette skal tross alt spises/drikkes og da må den være potent!

Dosering: 5-10ml (en til 2 ts) 3 ganger om dagen! Jeg bruker faktisk bare en sprut om dagen. Jeg klemmer på pipetten å spruter i glasset. Er jeg dårlig tar jeg 3 spruter.
Flaska bør ristes før hvert bruk! Det blir bunnfall og det er ikke farlig 😉

Det kommer et nytt prosjekt med Chagatinkturen min 💚 Vent og se i spenning 😉

20180723_091342

Flasken min ❤ Jeg eeeelsker hodeskaller ❤

5 kommentarer

  1. Så hyggelig at du har fått til noe du brenner for 🤗 Gratulerer. Synes dette høres spennende ut og mulig jeg ikke har fått med meg alt, men jeg bare lurer på hva dette kan gjøre for friske mennesker?

    Liker

    • Det gir påfyll til oss av stoffene som chaga inneholder 🙂 Man kan kjenne ekstra energi eller forbedret hud/hår 🙂 Har hørt om friske som også har fått litt ekstra av dette 🙂 Veldig bra for magen, jeg er ikke lengre oppblåst under min periode å smertene mine er borte 😀 men jeg bruker dette som det lille ekstra 🙂 Skal lage flere tinkturer da det er så mye godt naturen har å tilby oss men det kommer til å bli mer medisinsk bruk. Chagaen skal jeg ha hver dag til jeg dør, det samme sier min mamma 🙂 ❤ Hun har brukt det i mange mer år enn meg. Men rene naturlige antioksidkanter og stoffer som gjør oss godt er bare possitivt 🙂 Men ta tar man den minste dosen (1ts) om dagen 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s