Brennesle

DSC02909Denne er veldig effektiv når man skal ha detox. På meg isåfall. Men nå bruker jo ikke jeg denne for detoxen sin skyld men for smaken og vitaminene! Den smaker himmelsk.

Dette ugresset har jeg tatt inn i varmen. Mannen hater den, men jeg elsker den. Den setter utrolig god smak! Mye smak! Jeg har hatt 2 blader tilsatt i ferdig te og teen får en fortryllende smak!

HER kan du lese og
HER kan du lese mer 😉

«Tidlig på våren, når skuddene er blitt omkring 15 cm høye, er brennesle en verdifull matplante som de fleste synes smaker godt. På denne tiden av året inneholder urten opp til tre ganger så mye proteiner som kål. Bladene kan kokes som spinat, og de har høyere næringsinnhold og mindre oksalsyre enn spinaten. Bladene inneholder også karoten (forløper for vitamin A) og vitamin C i samme mengde som i spinat. På grunn av det høye innholdet av vitamin C, kunne brennesle i eldre tider være til god hjelp mot skjørbuk om våren. Etter midtsommer avtar innholdet av vitamin C i planten raskt. Hele planten er rik på klorofyll og mineraler, særlig på jern, fosfor, magnesium, mangan, sink og silisium, pluss en rekke sporstoffer. Brenneslen er enkel å anvende som tørket urt. Man knuser tørkede blad til et pulver og bruker 1-2 spiseskjeer daglig i maten, for eksempel i grøt eller supper. Bladene er også fine å bruke i form av urtete, som er en styrkende drikk man gjerne kan drikke et par kopper av daglig.»

Jeg kjenner at nesle er bra for meg! Jeg blir mer våken og opplagt. Magen liker dette! Brukte en del nesle under detox uken min å da gikk jeg veldig ned i vekt. Brukte nesle i 2 dager å de dagene gikk jeg ned i vekt. Kan være tilfeldig, så skal prøve det ut. Brennesle har mye egenskaper så tviler egentlig ikke på den 😉
Barna spiser eggene sine når jeg har nesle ilag med! De er ikke så glad i egg men nå har de spist det ofte 😉

DSC02906

Jeg har brukt nesle i omelett, brød, rundstykker, knekkebrød, smoothies, supper, te, middager (som krydder, fersk og tørket), bruk det som grønnkål på mange måter 🙂 Det har en sterk men jeg synes smaken er god!
Ungene liker den i vannkefir! God til å smaksette drikker med 😉

Jeg forveller ikke nesler når jeg bruker det i smoothier men man anbefaler jo og gjøre dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s