Fordeler med vannkefir

DSC01543
Vannkefir er en probiotisk drikk og den er nydelig! Litt som champagne hvis kornene trives. Utrolig flott for fordøyelsen!

Vannkefirkorn er en organisme som lever av sukker. Det er vell egentlig en kultur sammensatt av bakterier og gjær. Mange blir veldig skeptisk av denne sukker delen og ønsker derfor ikke og lage vannkefir. Men siden kornene elsker sukker så er jo det den enkle grunn at kornene skal ha sukkeret. Det må ha det for og overleve så man kan se på det som at de spiser opp sukkeret på en måte. Og da blir det en gjæringsprosess som gjør sukkeret om til organske syrer, blant annet melkesyre men også karbondioksid og alkohol. Alle kan drikke vannkefir da alkoholprosenten er er ubetydelig liten. Men denne kan du få opp hvis man skulle ønske å lage cider eller lignende HER kan du lese om det.
Melkesyrer inneholder ikke laktose eller noe slikt som melk bare så dere vet det 🙂

Det står litt om vannkefir her også 🙂

Hvis jeg spiser et tungt måltid gjør det veldig godt med et glass vannkefir mens jeg spiser maten av og til tar jeg et glass før maten for og forberede magen. Det for meg er merkbart med en gang at det er bra for fordøyelsen! Huden min er ikke like tørr hvis jeg også drikker dette hver dag men skal ikke si at det er denne som gjør det men har sett sammenheng der også. Vannkefir er noe jeg og mine barn drikker hver dag og barna blir helt ville når de ser flaskene! Jeg prøver og passe på at jeg har nokk flakser hvis vi skal bort også må vi jo ha noen flasker når vi kommer hjem igjen også 😉

Ungene elsker og lage vannkefir og de får delta i dette men her er et par tips 😉
Vannkefirkorn SPRETTER som sprettballer! Prøv og ikke vis dette til barna!
De er utrolig gode og spise ifølge mine barn. Vær ops så du ikke blir fri for korn!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s