Fordeler med Jun

DSC01940
Det er utrolig lite forsket på Jun og det er lite informasjon om denne. Men her er mine fordeler!

Jeg har nå drukket Jun i akkurat! 1 år! og jeg er rett og slett forelsket! Barna også 😉
Den kalles kombuchaens champagne og det med en god grunn!
Ihvertfall min blir så full av futt at det er jo akkurat som og drikke en champagne, men jeg blir ikke tørr i munnen og dårlig av jun 😉

Jun har hjulpet på mitt søtsug! jeg var ekstremt avhengig av sjokolade og det gikk ut over psyken, humør, og kroppen var i ekstrem ubalanse. Iskalde føtter hele tiden. Jeg drakk vannkefir og spiste ulike retter men følte ikke at noe hjalp. Så kom Jun inn i huset vårt!

DSC01939

Den magiske drikken som forandret mye i vårt hus!
Vi elsker honning, og spiser litt av det hver dag. Honning er kjent for sin positive virkning og er rasende godt! Jeg ble på samme tid som søtsuget veldig plaget med magen, og fikk diagnosen IBS og hver gang jeg spiste honning eller noe med det fikk jeg utrolig store smerter i magen og ble akutt sliten. For meg var dette et mareritt!
Jeg dro på fermenteringskurs Mars17 og fikk blant annet jun og denne ble satt i sving med en gang! Halleluja det var helt sykt godt! jeg ble verken dårlig eller sliten. Heller det motsatte! Fikk heller ikke noe detox effekt som hodepine.
Jeg drakk et melkeglass jun hver dag og begynte og merke at søtsuget ga seg, kroppen begynte å stabilisere seg, jeg fikk en mye sterkere og friskere tarm, jeg kunne endelig spise honning igjen! 

Jun dilla.
Jun koster ikke så mye å lage men honning koster en del dessverre. jeg synes lys honning er det aller beste i jun og jeg bruker ICA sin øko fra Sverige og synes prisen er helt ok. får jeg kjøpt av noen lokale prioriterer jeg virkelig det, det er heldigvis flere som selger! 
Forkjølelse var alltid langt unna oss, omgangssyke og andre basiller holdt seg også på avstand, og vi merket det hvis vi ikke har drukket jun på en stund!
DSC01618
Robuste barn.
Barna sitt immunforsvar ble også mye bedre, min første var som meg så klart, og vi hadde ikke noe særlig robust tarm, men jeg var meget lite syk i voksen alder men en kjempe pingle når jeg var lita. Fikk plutselig en rekke andre plager ovenfor mat og eksem men jun har hjulpet mye på dette også. Min første jente var aldri syk og tålte mye. Ingenting av basiller rørte den ungen og det var så deilig! 

Denne drikken er et must særlig på vinteren!
Er jeg sløv og drikker lite jun merker jeg det, blir lettere snørrete og forkjølet, jeg kan også få lyst å snoke litt, jeg var en godtegris, og kjenner vell vanen på den jeg en gang var. Jun er så frisk at tankene på snop kommer rett og slett ikke når jeg drikker og lager det. Man kan lage tørket fruktruller med scoby også.
Drikker jeg et glass jun når symptomene på forkjølelse kommer går det ofte over da.
DSC01949
Jeg putter jun i juice når jeg lager det. Jeg har også flere ulike frukter i ferdiglaget jun og eteriske oljer som smaksetning og det er himmelsk!! ‘Alt’ passer så godt i jun synes jeg 😉

VIKTIG! Drikken skal ikke gis til barn under 1 år pga honning! Når jeg sier barn er det ment over 1år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s