Blodgiver!

DSC01839
Jeg er blodgiver! Og jeg er så stolt! Jeg har en blodtype (som i følge Giblod) som bare 15% har RhD-Neg er jeg. Men det positive med den blodtypen jeg har er at 75% av befolkningen kan få denne!

Bare det og bli blodgiver for meg har gitt meg mye glede! Det er så ufattelig mange som trenger blod, og jeg selv har mistet mye blod, jeg mistet ikke nokk men ikke langt unna! Dette var på fødestuen. Det var flere som måtte få blod på fødestua denne sommeren. Det er ikke bare fødsler man kan komme til å trenge blod, det er mye ulykker, operasjoner, sykdommer og kreftsyke som trenger blod. Blod kan ikke lages! Det må gis! Det er helt sant og håper flere kommer til og hjelpe andre!

Når jeg ga blod tok det ca 5 min fra start til stopp! Utrolig raskt å fylle den der posen. Jeg var ikke svimmel eller hadde noe ubehag. 30 min etter jeg ga blod ble jeg veldig tørst, men hadde med meg min vannflaske og juice. Man kan bli svimmel og det er pga væske mangel. Man får drikke der. jeg fikk vann, appelsinjuice eller eplejuice hvis jeg ønsket det.
DSC01851

Man har krav på fri (Fikk jeg beskjed om) fra jobben når man skal gi blod, og det er helt gratis, koster deg litt blod da 😉 Her jeg ga blod hadde de flotte gaver man selv kunne velge, denne byen her er en sykkelby og de hadde ekstremt mye utstyr til syklister og sykler! Legen var utrolig flink og sette nåla og det hele gikk smertefritt, veldig rolig og koselige leger har de i blodavdelingen ved vefsn kommune 🙂

DSC01858Denne koppen var min gave da jeg ga blod 🙂 Neste gang skal ungen få velge kopp/gave ❤

Jeg får flere motivasjoner av og gi blod!

  1. Jeg hjelper de som trenger det!
  2. Jeg kan være blodgiver i mange år!
  3. Ha et bedre kosthold!
  4. Være så aktiv som jeg kan!
  5. Holde meg frisk og rask!

Jeg vill jo at mitt blod skal være bra, dette er nokk ikke det som gjør at mitt blod er bra, men jeg liker og tenke sånn for det er gir meg ekstra motivasjon 😉
Jeg har møtt mange blodgivere men har blitt 65+ og da kan de ikke gi blod lengre. Det er mange som ikke kan gi blod lengre og det er jo dumt for de mister så mange frivillige! Det er jo grunner til de strenge reglene og kravene! Men det er fortsatt så mange som kan gi blod og dette er det stort behov for! Håper det er flere av dere der ute som ønsker og gi blod ❤

Har fått tillatelse av å dele bildene med dere, dette er bare noen av premiene men var mye mer, bare ta turen og se 😉 hihi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s