Kraft oppdatering

Jeg får mange spørsmål om kraft! Skikkelig god hjemmekoket kraft! Så lets do an up date!

Nydelig ferdig silt kraft

Jeg kjøper margbein eller får viltbein. Bein er uansett det man må ha her. Jeg elsker bein med marg, da kan vi spise margen, det er nesten en diskusjon rundt middagsbordet om hvem som skal få margbein, om det er få i en gryte, her i huset da det er det som alle vil ha.

Jeg har en kjele i stekeovnen nå, denne skal få stå til i morgen, satte den i stekeovnen i går, i overgår la jeg de fryste beina i en kjele med kaldt vann og rødvinseddik. Jeg lar beina alltid ligge i eddikvann over natten før jeg setter på varmen. Jeg heller vann slik at det akkurat dekker beina. Jeg smaksatte den med laurbærblad og div andre urter.
Her kan du ha skall av løk, gulrøtter ol, det aller meste av skrell og urter passer fint i en kraftgryte, det gir god smak!

Så enkelt er det faktisk, bare ha bein og vann om så va. Eddik er ikke noe man må ha, men den bryter ned beinmassen slik at gelatin og mineraler kommer lettere ut fra beina. Den krafta som er gele er den beste, kraft som er flytende er utentvil en god nr2! Så selv om man ikke får gele med en gang så bruk krafta, den er proppfull av mineraler! Kraft var noe av det første jeg startet med i min helsereise, den har kommet for å bli! Jeg kommer aldri til å slutte og koke kraft! Det å kan lage en rask grønnsakssuppe med kraft for meg er fantastisk. Da sitter jeg med en god følelse.

Hva skal man bruke krafta til? Jeg elsker stekte poteter, stekt i fettet fra krafta! Dette er også en grunn til at jeg bruker store margbein, masse fett, fett er digg! Rett fett er det også så her må du bare bruke. Jeg steker det aller meste i dette fettet når jeg har masse. Krafta bruker jeg i supper, sauser, gryter, ris, spaghetti ol. Det aller meste har jeg litt eller mye kraft i. Taco kjøttdeigen kan jeg også øse litt kraft i, sammen med krydderet. Alle de flotte fordelene i mange middager, hvor flott er ikke det?!

Kraft er jo meget populært, veldig «i vinden». Mat generelt ser jeg er i vinden. Mange har blitt beviste på hva slags makt har over kroppen, både dårlig og bra mat.
Kollagen tilskudd og gelatin pulver er enke løsninger som også har fordeler, jeg merker på kroppen min at kraft gir mer for meg enn kollagen og gelatin. De andre er «nødprovianter» og kraft er real deal. Ikke erstatt mat med pulver er du snill, det er ikke den beste veien å gå.

Her er beina etter koking, dessverre en del marg igjen men vi spiste 2 margsupper av dette! 4kg bein.

Her er oppskrift

  • Kraftbein
  • vann til å dekke over beina
  • laurbærblad, urter eller skrell (Kan sløyfes)
  • Eddik, eplecider, rødvin/hvitvinseddik

Legg beina i en kjele å hell over kaldt vann og eddik. Her velger du selv om du ønsker å la eddiken virke over natten eller om du setter på kjelen med en gang. Jeg liker å bruke stekeovnen, for da bruker den lang tid med oppvarming å du trenger ikke og skumme av. Hvis du setter den på plate så ha på lav varme å varm den sakte opp om du ikke ønsker skum. Du kan helt klart koke det raskt opp om du foretrekker det. Hvor lenge du ønsker det skal trekke avgjør jo også om tiden din. Jeg lar den ofte stå 2 dager i stekeovnen. I går slo jeg av stekeovnen på morgenen å glemte krafta til kvelden. Den var fortsatt lunken å jeg avkjølte den raskt. Så slik kan det gå og det går bra 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s