melkesyregjæret granola

Min kveldsmat!

I går morges hadde vi lyst å lage granola/frokostblanding. Det er noe jeg aldri kjøper da jeg rett å slett er en etikett leser. Og vi har en følsomhet, så jeg frister ikke skjebnen. Det er ikke noe for oss. Men nå måtte vi ha noe frokost greier.

Vi har miksa å triksa med nøttegodte en del men man må jo ha forandringer. Dette ble jammen over all forventninger! Da jeg melkesyregjæret alt med det jeg hadde.

Jeg slumpet alt! Men her er det :
Jeg hadde litt over en halv pose havre
En god neve linfrø
Cashewnøtter
gresskarfrø
Chiafrø.
Bare tømte fra alle posene, ikke noe mål her.
En god slumt eplecidereddik og molkosan. Surdeigsstarteren min har ferie i fryseren så jeg tok det jeg hadde! Helte over vann, slik at alt var vått men ikke oversvømt. Dagen etter var alt trukket inn, da helte jeg nemlig over solbærsaft, ta det du har!
Slik at det fløt men igjen, ikke for mye. Ikke alt trakk inn så jeg brukte bakebrett. Måtte bruke to former å de ble plater.
Stekte på varmluft 160 grader midt i ovnen. Sikkert 30min før jeg slo ned til 100. Tiden ble vanskelig å passe på da dette ble gjort rett før legging. Men du merker fort om det er gjennomstekt.. Det skal Ikke være myk masse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s