Fordeler med Sauerkraut/surkål

bruk1
Fermentert surkål er noe denne familien mumser hver dag! Jeg spiser det selv flere ganger om dagen og kjenner kroppen bare nyter det!

Sauerkraut er full av melkesyrebakterier og organiske syrer som hjelper de gode bakteriene i magen. Den er helt enestående og jeg kjente ihvertfall forbedring i magen med en gang jeg spiste dette, eller bruker juicen. Den er billig og kjempe enkel og lage og det er bonus for meg! Jeg liker billig og lett, ihvertfall når det er så mange fordeler.
I begynnelsen så synes jeg denne hørtes så tungvint ut da man skulle raspe en hel kål, men nå bruker jeg kniven og kutter hele kålen, blir det ikke hår tynt har ikke jeg problemer med dette 😉 Det går utrolig rask, så strør jeg salt på og lar det virke, i mellomtiden holder jeg på med en rekke andre saker så tar den ofte når jeg kommer på den. Da er det bare å stampe det på et glass til væsken er over. Vips. Ferdig.
Denne retten her får man kjøpt men den er pasteurisert og det vill si varmebehandlet. Disse bakteriene tåler ikke varme så det er nok ikke noe liv i denne. Skal man kjøpe så er det en viktig faktor å se etter akkurat det. eller om den inneholder sukker og eddik. Det er også veldig populære retter som er syltet med de er lagt i sukker og eddik lage. Ikke noe helsegevinster der dessverre.

DSC01672

Stivelsen og sukkeret i grønnsakene og frukten blir omgjort til syre, med hjelp av melkeproduserende bakterier som finnes på en rekke andre levende organismer. Dette er noe av det som skjer under fermenteringsprosessen, prosessen gjør også råvarene lettere og fordøye og vitamininnholdet økes, enzymnivået økes betraktelig, det er jo helt fantastisk! Denne retten er med på og reparere tarmen og øke de gode bakteriene!
Det sies også at sauerkraut har en antibiotisk egenskap, men dog uten og ta livet av alle våre gode bakterier slik som penicillin eller andre antibiotika. Jeg har ikke noe i mot antibiotika men og ta det bare for og ta det har jeg aldri likt, selv ikke når jeg var lita! Jeg selv har fått mange beskjeder av lege av å ta penicillin pga små lumske bakterier. jeg har fått ny lege ofte og han jeg har nå skriver ikke ut slikt med mindre det er livsnødvendige og det er så fantastisk spør du meg, har ikke fått antibiotika en eneste gang av han 😉

I min helsereise og desperasjon lagde jeg denne retten (og tettet sluker) og ble jammen overrasket. Jeg hadde kronisk forstoppelse og atopisk eksem dekkende over hele meg. Jeg hadde nylig fått min første lille jente og kunne nesten ikke holde henne pga eksemen. Som skrevet jeg var desperat! Begynte sakte men sikkert og få normal tarmbevegelser noe som var et mirakel for meg, uten noen midler. og den intense brennende svien begynte og dabbe av uten og bo i solarium hver eneste dag, dette merket hudlegen min og vi begge var enige med at kosten hadde en viktig faktor her og resultatet etter noen måneder var enestående! Han ble veldig overrasket! Kan ikke si at alt dette skjedde pga surkålen Men den hadde nokk en viktig rolle her ja!

HER! Kan du lese hva Gry Hammer skriver om sauerkraut!
HER! kan du lese hva Dr. Axe skriver!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s