Fra kjøkkenjomfru til fermenteringsfrøken

Rødkål og vannkefir

Å gå gjennom en livsstilsendring var ikke enkelt for meg. Med denne bloggen kan det kanskje bli litt enklere for deg.

Før jeg ble gravid var ikke jeg noe særlig på kjøkkenet. Jeg var litt kreativ og lagde jo mat, men det var ikke det jeg prioriterte. Jeg jobbet mye, og hadde en stund 4 jobber. Jeg hadde heller ikke tid til å høre på kroppen, og det fikk jeg kjenne på i graviditeten.

Da jeg ble gravid med min første i 2013, begynte kroppen min å si fra. Allergier, som tidligere hadde blitt ignorert, kunne ikke lengre overses. Jeg var aktiv i en gruppe på Facebook som het “Hjemmelaget babymat”, og jeg ble så inspirert av de som daglig hjalp foreldre med hjemmelaget mat og ernæring. De hadde utdannelse og kunne tingene sine. Der åpnet de øynene mine for sunt kosthold, kraftkoking og hjemmelaget mat.

Jeg oppdaget fermentering da jeg leste bloggen Tankekilden ved tilfeldighet. Der lærte jeg om magien med fermentert kål. Jeg ble oppslukt av denne enkle retten som skulle gi og gjøre så mye. Og selv om jeg nå vet at fermentert kål ikke flytter fjell, spiser jeg det fortsatt hver dag.

Ivrig som jeg var begynte jeg å jakte etter ben, økologisk kål og rent salt. Det ble mye nybegynnertabber og rot i starten, men man lærer mens man jobber. Man lærer også når man ser sluttresultatet på kjøkkenet – i mitt tilfelle tett vask og kål opp etter veggene. Jeg kom rask i rutine og sluttet liksom aldri med dette, det ble en kjempeforandring i kroppen og huden med en gang jeg begynte å innta vidunderemnene.

Og det jeg har lært ønsker jeg og videreformidle. Fermentering skal være enkelt og greit å gjennomføre.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s